Skip to main content
 

Bevattning

Vi har anlagt bevattning för golfbanor runt om i landet sedan 1981. Idag är vi Sveriges största bevattningsföretag och servar omkring 100 banor med installationer, produkter och service. Vi använder oss av kvalitetsprodukter från vår leverantör Rain Bird.

Med nästa generations IC-system har ni full koll på bevattningen på hela anläggningen. Behöver ni lägga ny stamledning, sätta nya greenspridare eller en genomgång av bevattningen för att skapa ett långsiktigt och hållbart åtgärdsprogram?

Tveka inte på att höra av er för mer information.

Hyrmaskiner

Djupluftare Verti-Drain 7316
 • Arbetsbredd: 160 cm
 • Arbetsdjup: max 30 cm
Djupluftare Verti-Drain 7316
 • Arbetsbredd: 160 cm
 • Arbetsdjup: max 30 cm
Dressare Turfco CR8
 • Spridningsbredd 2-14 m
Dressare Dakota 310
 • Spridningsbredd 1-6 m
Såmaskin Turfco TriWave 60
 • Arbetsbredd: 150 cm
 • Radavstånd: 3,8 cm
VGR TopChanger
 • Arbetsbredd: 160 cm
 • Radavstånd: max 30 cm
3T Shelton Gravel Band Drainer
 • Arbetsbredd: 2,5-3,5 cm
 • Radavstånd: max 35 cm

Dränering

Vilken typ av dränering som behövs till ett vattensjukt område varierar bland annat på hur markförhållandena och omgivande terräng ser ut. Med en slitsdränering skapas en fåra som är ca 2cm bred och 30cm djup. Denna fylls med en dräneringsgrus som leder bort ytvatten väldigt effektivt. Slitsarna läggs med antingen 1m eller 0,5m bredd, beroende på hur vattensjuk spelytan är. Vår Gravel Band Drainer är väldigt effektiv och den går även att hyra om man har kunskapen att göra det själv. Fördelen med slitsdränering är att spelytan är spelbar nästan direkt efter att jobbet är slutfört.

Vi har även möjlighet att lägga en permanent dränering med slangar som leder bort vattnet om behovet finns. Nyligen hjälpte vi Vellinge GK att lägga fast dränering på ett område som alltid var vattensjukt. Resultatet blev väldigt bra! Med shapning av området efter banarkitekt Johan Benestams design.

Konstgräs

Konstgräs

När övningsgreenen ska kunna klara både puttning och inspel, lägger du Greenmaster. Greenmaster konstgräs för golfgreener, är ett gräs som behöver en hel del sand för rätt bollmottagning. För kontroll av bollrull borstas eller vältas gräset, vilket ger en stimp på 8-11.

KSAB Supreme är en mycket exklusiv puttingmatta av nylongräs. Man kan förändra snabbheten på mattan genom att sanddressa, men utan sand har den en stimp på 9-10 vilket även gör den perfekt för inomhusgreener. Vill du ha en puttinggreen med optimala puttegenskaper, som inte behöver ta emot chippar, är det Supreme du väljer.

Hybridgräs

På Bokskogens hål 18, i ett skuggift område på tee, ligger ett hybridgräs. Supergräset PowerGrass från Italgreen är vad man även kallar ”hybridgräs” och alltså just vad det låter som: en hybrid mellan naturgräs och konstgräs. Men istället för att vara en kompromiss, är hybridgräset det bästa av två världar – slitstyrka och pålitlighet från konstgräset, tillsammans med sportens allra bästa spelegenskaper från naturgräset. PowerGrass är ett glesare konstgräs med öppen backing, genom vilken naturgräset växer. 8-10 veckor efter nysådd har man en kraftig och tät rotzon, armerad av konstgräset. Färdig för spel.

Hybridgräs innehåller ca 80% naturgräs och 20% konstgräs och det sistnämnda fungerar som en armerande grund under naturgräset. Så sporten utövas alltså på natur gräs och vid stort slitage tar konstgräset över istället för gropar och uppsparkad torv.