Skip to main content
 

Trädgård

Er tid är viktig

Vår ambition är att skapa mer tid till dig att göra det som är roligt i livet. Alla vill ha en fin gräsmatta, men det är jobbigt att flytta runt spridare och man får inte alltid det resultatet man hade sett framför sig. När du investerar i en automatisk bevattning från oss så köper du tid att göra det du egentligen vill, samtidigt som du skapar optimala förutsättningarna att få en fin trädgård. Kan det bli bättre?

Med den senaste tekniken från Rain Bird kan du styra bevattningen direkt i mobilen, var du än är i världen. Använd gärna våra färdiga skötselprogram kan du vara säker på att ha en riktigt fin trädgård från tidig vår till sen höst.

Fotboll

Automatisk bevattning

Använder ni fortfarande vattentåg eller flyttar runt portabla spridare? Ofta är det ideella krafter som ansvarar för detta, krafter som säkert hade kunnat användas till annat än att flytta spridare. Nackdelen med att flytta runt spridare är även att vissa områden får mer vatten än andra (se bild) och att det ofta vattnas dagtid när upp till 50% av vattnet försvinner genom vind och avdunstning.

Nackdelar med manuell bevattning

Många kommuner och föreningar lägger fortfarande väldigt mycket tid på att flytta vattenspridare eller vattentåg. Resultatet blir väldigt varierande och oftast sämre än med en fast installation med automatik.

Med en fast installation och rätt bevattningsteknik kan man minska mängden vatten som används genom att bland annat låta bevattningen gå på natten eller tidig morgon. Genom den senaste generationens sensorer och övervakning kan man effektivisera bevattningen ytterligare för att möta framtidens krav på resursanvändning.

Golf

Bevattning för grönare spelytror

Vi har anlagt bevattning för golfbanor runt om i landet sedan 1981. Idag är vi Sveriges största bevattningsföretag och servar omkring 100 banor med både produkter och service. Vi använder oss av kvalitetsprodukter från vår leverantör Rain Bird.

Nöjda kunder

Bland våra kunder kan nämnas Wäsby GK, Sjöbo GK, Bro Hof, PGA National i Bara, Ekerum GK, Forsgårdens GK, Eslövs GK, Drottningholm GK med flera.

Olika system

Det finns olika styrsystem för den här typen av bevattningslöningar. Decodersystemet är det mest traditionella, men det nya systemet IC är på stark frammarsch. IC är ett system som både är enkelt att övervaka och enkelt att felsöka i – ett system för framtiden.Med nästa generations IC-system från Rain Bird har ni full koll på bevattningen på hela anläggningen.

Vi finns här för er

Behöver ni lägga ny stamledning, sätta nya greenspridare eller en genomgång av bevattningen för att skapa ett långsiktigt och hållbart åtgärdsprogram? Tveka inte på att höra av er!

Ridbana

Bevattning till ridbana eller ridhus samlar upp och binder dammet från ridytan. Bevattningen gör också att svikten i underlaget bibehålls och ger er de bästa träningsmöjligheterna.

Spridarna anpassas för att ge maximal effekt och minimera vattenförbrukningen. Med automatiken kan du styra om du vill att hela ridhusytan bevattnas samtidigt eller i sekvens, beroende på vad det finns för vattentillförsel. Med automatiken väljer ni även att vattna på de tider som passar er bäst.

Park & Kommun

Genom åren har vi installerat många anläggningar till bland annat kommuner, parker, slott och kyrkogårdar.

Oavsett om det är stort eller litet så kan man få full kontroll och övervakningen med nästa generations styrning. Rain Bird kallar det IQ4 och det går att koppla till både dator och mobiltelefon för enkel manövrering inne från kontoret och ute på området.

Koppla upp fotbollsplaner, parkbevattning och andra områden och få full koll på flöde och använding av vatten.

Rain Bird

Vi är stolta att kunna erbjuda marknadsledande produkter inom bevattning. Ingen annan leverantör kan i dagsläget mäta sig med Rain Birds prestanda både i hårdvara och mjukvara.

När du får ett bevattningssystem från Rain Bird installerat kan du förvänta dig marknadens längsta hållbarhet, marknadens bästa täckning över spridarens hela kastradie samt den senaste tekniken inom styrning och övervakning.