Skip to main content
 

Trädgård

Care by Sydsvensk Bevattning

Det har aldrig varit enklare än nu att få en fin gräsmatta från tidig vår till sen höst! Vi har färdiga paket för Landscaping av gräsmattan som innehåller bland annat luftning, dressning, gödning, stödsådd och vertikalskärning. KLICKA HÄR för att komma till våra Landscapingpaket.

I våra nya paket Care by Sydsvensk Bevattnin gör vi en analys med jordprover för att se hur din gräsmatta mår och anpassar därefter materialet i skötselprogrammet efter det. Det bästa med att göra detta är att man ser resultaten väldigt fort. Du försäkrar dig även om att gräsmattan får den näring som den verkligen behöver. Vill du ha hjälp med klippningen så installerar vi en robotgräsklippare, annars kan du såklart klippa för hand. Resultat är en fin och lättskött gräsmatta. KLICKA HÄR för att komma till våra skötselprogram.

Självklart kan man välja ett bara ge sin gräsmatta en ordentlig boost under året med hjälp av någon av våra proffsmaskiner.

Fotboll

Skötselprogram för fotbollsplaner

Gräsplaner utsetts för allt hårdare konkurrens av konstgräsplaner, men troligtvis är vi många som kan enas om att det är en bättre känsla och roligare att kunna spela på en naturgräsplan. Med rätt åtgärder och skötsel kan man förlänga säsongen och kvalitén på sin naturgräsplan avsevärt. Det viktig är att kontinuerligt jobba med gräsytan och följa upp med analyser och jordprover.

I våra skötselprogram ingår alltid analyser och jordprover. Inte bara för att optimera kvalitén på gräsytan, utan även för att undvika att tillsätta ämnen som inte behövs eller inte tas upp att gräset. På så sätt kan man i större mån undvika att gödning och andra ämnen spolas ut i vattendrag eller dagvattenbrunnar.

Vi erbjuder standardiserade skötselprogram men kan såklart anpassa program efter behov och förutsättningar. Under säsongen gör vi ett antal besök på plats och kan även hjälpa till med daglig skötsel i form av större robotgräsklippare.

Golf

Skötsel av golfbanor

Många golfbanor har personal med stor kunskap inom grönyteskötsel. Men ibland behöver man hjälp med något specialjobb. Då är det många gånger mer ekonomiskt att hyra specialmaskiner i stället för att stå med en egen stor maskinpark med låg nyttjandegrad.

Det kan exempelvis vara en djupluftning eller slitdränering. Då går det bra att hyra någon av våra maskiner. Om er ordinarie personal är upptagen med andra projekt hjälper vi såklart till med utförandet av jobbet också. Vi utför även större jobb som dräneringar och andra grävarbeten. Nedan är några av de maskiner vi har för uthyrning.

  • Verti-Drain & Verti-Quake
  • VGR TopChanger
  • Gravel Band Drainer
  • Såmaskin skärande
  • Dressare

Park & Kommun

Skötsel för gemensamma grönytor

Att kommuner, parker, herrgårdar eller slott vill ha fina gemensamma gräsytor är ingen hemlighet. Ofta krävs det väldigt små medel för att få en fin gräsyta varje år. Det kan exempelvis vara att ta reda på jordkvalitén och vilka ämnen som behöver tillsättas för att gräsytan ska må bra.

Kan man sen stödså och lufta gräsytan en gång per år så ökar man förutsättningarna väldigt mycket för att ha fina gemensamma ytor hela säsongen. I kombination med en bra bevattningsanläggning håller man en kontinuerligt hög kvalité.